u're number..

web site hit counter

Monday, August 31, 2009

macam dah lama tidak berblog ya?

huhu..morning..its 5.53 am now..edan baru gerak gi keje dalam 5.40 tadi..

kat sini ktorang sahur kul 4 sbb subuh kul 5 :) awal kan? so kul 3.30 tadi dah bangun dah nak siapkan sahur..salu kul 3 hari ni lewat sikit sbb sejuk nak bangun..huhu..it was raining just now..and still raining now..btw..ktorang bukak pose pun awal gak dalam 6.36 cam tuh :)

so bangun tadi pun..masak instant pasta nih jer..add water..milk n butter sikit..and stir it aja..senang bukan?da taste ok la..tapi ader la certain2 orang yang tak suker..

so..bler dah kul 4 tuh..masuk bilek and kejut edan..

"b...bangun...makan..sahur.." :)

makanan sumer dah siap dah letak atas meje..sementara nak tunggu edan kuar bilik g la dapur jap..basuh2 aper2 yang patut..then biler dea dah duduk kat meje..dea pun makan la..pastu dea pun buat la muker ..and sangat faham muker tuh maksud dea makanan tuh tak sedap..

wifey: asal tak sedap?

hubby: (menganggukkan kepala nyer)

wifey: (try makan) owh raser dea macam yang macaroni and cheese kan ? (btw,ktorang penah masak yang instant packet macaroni and cheese jugak..n edan sgt tak minat..sbb certain cheese jer yang dea leh makan yang lain?memang tak la kan)

hubby: a'ah (sambil terus makan secara terpakser)

wifey: ha..tu la..gatal sangat gi beli naper? (dea yang beria sangat nak beli plus semalam dea yang suruh orang masak..huhu)

hubby: maner ader maner ader..baby yang nak..(mengade ngade tak nak ngaku tau!)

wifey: hello?tak pun eh..b aa..nak sangat kan..

hubby: tapi baby suker jugak kan (nak coverline baekkk punyer!)

wifey: maner ader yang ni dea mcm masam sikit( namer pun sour)

hubby: (still makan secara terpakse)

wifey: (kesian tgk dea) b..nak cornflake tak?

hubby: (angguk kepala)

wifey: (menuju ke dapur dan amik cornflake dan mangkuk dan sudu dan susu) (owh! ktorang panggil cornflake walaupun namer cereal itu bukanlah CORNFLAKE..if dalam marketing ape ntah namer terms tuh untuk branding tak ingat tapinyer kiter akan panggil namer brand lain.contoh: macam kodak..its a film right..walaupun kt nak beli film jenamer konica kiter tak pulak cakap nak beli konica/film mesti cakap nak beli kodak..tak ker? okey tiber2 dah tercakap pasal kodak pulak..giler outdated..haha!!

okey..back to the situtation..inilah cereal yang diambil dan dimakan tadi..

+
hubby: (dengan muker tersimpul2 malu menolak pasta tadi dan mengambil cornflake dan makan bersama hl milk nyer itu.. terselah kenikmatan di mukernyer biler dapat makanan yang delicious..) p/s: lain kali tak yah la nak beli makanan kalau raser2 tak nak makan keh b

owh!! hari2 sambil ktorang sahur..ktorang tgk macam macam aznil..so..tadi nyer.. aznil mcm sakit kut..macam hilang2 suare..so kan ader segmen anak2 ku kan? so dea suh la budak2 nih kiss dea biler dea sakit/hilang suarer..

ape lagi..tiber2..

hubby: aduuh..sakitnyerrr.. (sambil memegang bhgn bawah pipi belah kiri)

wifey: owh sakit ker? alaaa..kesiannyer..mmmuahx! (satu kiss dekat tmpt yang konon nyer sakit tuh)

hubby: aah..sakiitt.. (pegang pipi belah kanan lak)

wifey:mmmmmmmmmmmmmmmmmmmuuuuahxxxx!! (satu kiss yang panjang kat belah kanan lak)

hubby: auuwww!!auw!! kat tangan pulak sakit...

wah!! mengader2 betul! tapi chumel jer kan?..hee ;p

sekian ceriter untuk hari ini..

lurv you b!! muahx! keje elok2 key :)

xoxo,

saye wifey edan.

Wednesday, August 26, 2009

Sunday, August 23, 2009

na..love de shawl? what happen?



oops!! before post entry pasal related topics..nak post gamba smalam sikit :) it was taken yesterday kat tempat cuci keter..dah..tu jer.. hee..okey..

skrg pasal shawl pulok..

kenaper love de shawl tak update2?


well..sbenarnyer tak diupdate sbb skrg baru jer duk kat bintulu..plus kat sini susah sangat nak cari kedai yang jual kain utk buat custom made shawl..atau pun nak cari supplier untuk ready made shawl pun susah..huhu..so sbb tu la tak jual..

tapi..i will still continue selling more n more shawls..

when?

insyaAllah..within dis week jugak..sebaaaaaaaabbbbbb....
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

tadi shawl from supplier dah sampai..hihi..imported from india okeh..direct from india to bintulu.. harap2 korang akan suker.. ;p but ..i'm gonna sell it tru new blog..sebab nak tukar nama..tak nak guner namer love de shawl dah.. nak tukar namer lain..the new name is.....

.
.
.
.
.
.
.
.

NADE NOOK!

y nade nook?

sebab nak guner namer nade tu since skrg dah kawen..so macam new life la..plus..edan pun akan tolong in dis business..tolong dari segi consultation ker aper ker..mcm tuh la..hahaha!! ye ker?

pastu nook tu is like a corner..a place...pot baeeek punya!!hehe..so dekat ktorang nyer nook nih..korang boleh la dapat aper2 yang korang nak..insyaAllah..



foto di atas menunjukkan..kotak yang sampai pagi tadi..and..sumer2 tu adalah proses pengasingan shawl and scarf..huhu..byk sangat..harap2 habes dijual..btw..korang lah orang yang pertama tau pasal shawl2 nih :)

cant wait to c the design? tungguuu.. :)

Friday, August 21, 2009

adakah sayer dimaafkan?

source: http://akhmadguntar.com/hikmah/download-gratis-desktop-wallpaper-bertema-islami/

Alhamdulillah..hari ni dah start pose..and semalam bermulenyer solat taraweeh.. ramai orang dah wish masing2 selamat berpuaser and confirm ramai pun akan dapat forwarded message pasal puaser kan?

hrmm..so ..i've received one from my frend :

Pesanan JIBRIL a.s kpd NABI s.a.w, tika hadir ramadhan.. "Jangan lupa bermohon maaf dengan 3 golongan ketika hadir Ramadhan ..

  1. maaf terhadap kedua ibubapa
  2. maaf sama suami isteri
  3. maaf pada keluarga,sahabat dan mereka sekeliling kita.
So..semalam dah pun mintak maaf kat both our mama and papa :)


Part one..Maser otw nak gi masjid kat bintulu ngan edan kat dalam keter..

wifey : B...B, baby nak mintak maaf dekat b tau..mungkin ader bnder2 yang baby buat salah ker..

hubby: salah aper?

wifey : aper2 la..mm..mcm hari ni..sbb kuar rumah pakai baju macam tu..(baju yang agak menunjukkan aurat ku..so edan tak suker..huhu..sorry b..tak sengajer..)

hubby: lagi?

wifey: mm..kalau masak nasi terkeras ker..goreng ayam terhangit ker..aper2 jer la..mm..baby kan manusier biaser jer b..mungkin tak ingat aperkah kesalahan2 baby..kan ? ;p

hubby: so..mintak maaf jer?

wifey: yer la mintak maaf la..nak cakap aper lagi?

hubby: cakap la..baby pun maafkan b..(wah..mengader betul..dia tak nak cakap..dushh!!ingat nak cakap b pun nak mintak maaf gok)

wifey: sambil tergelak berkata b..b tak tau ker..tiap2 hari pun baby maafkan b..baby mcm tak der pendam aper2 pun b..

hubby: tak der pendam sayang pun la?

wifey: bukannla..pendam marah2 ker..la..mesti la sayang :)


Part two...biler dah lamer sikit..sbb tak der ending pun conversation yang kat atas tadi tuh..so tiber macam nak cakap melayu klasik..;p memangla nak tergelak jer sepanjang conversation..

wifey : kekanda..owh..kekanda..

hubby: yer adinda..

wifey: kekanda maafkan baby tak?

hubby: tiber2..baby lak..adinda la..

wifey: eh silap!(sambil gelak)..kekanda..kekanda maafkan adinda tak?

hubby: tengok lah keadaan..

wifey: keadaan aper kekanda?

hubby: kkeadaan bumi...bla bla bla bla(ape ntah dea merepek..suker betul merepek si budak ituh )

pastu conversation terstop sbb dah smp masjid..macam byk keter..so macam dah tercakap pasal jem pulak..

Part three..maser dah kuar keter..tengah berjalan nak masuk masjid..

wifey: kekanda..take care yer..(maser ni dah nak berpecah edan ker sebelah kanan..and i need to go further straight utk ke tempat muslimah..sambil senyum gedik toleh kat edan..)

hubby: (tak terkater hanyer mampu tersenyum mungkin sebab so sweet isteriku ini atau tiber2 nak guner kata ganti nama diri style klasik pulak ..hahah! ;p)

So..adakah saya dimaafkan oleh Mr.Shahidan..hopefully he forgive me..cz i'll always forgive him :)

Jadi sekarang..ampun dan maaf dipinta dekat sumer kaum muslimin dan muslimat yang mengenali diri ini..if ader content dalam blog ni yang kurang menyenangkan ker..sorry key..

Selamat menyambut ramadhan al-mubarak!!

Subhaanallah..Alhamdulillah..Allahuakbar!

xoxo,

wifey edan


Thursday, August 13, 2009

how does mr n mrs. eeedan met each other??


suddenly macam nak ceriter..ceriter ktorang..how did we met..and how does it happen.. :)

it happened like 5 years back..year 2004..time tu baru habis matrix..so one day..i went out with suta (my aunt) to uptown damansara..gi makan..plus suta ader one stall kat uptown tuh..kedai dea namer nasi ayam berlada..kalau org salu gi uptown may be pernah la kut nampak kedai tuh..so..kalau korang gi makan kat saner cakap jer kawan na..kut2 dapat makan free ker..hahaha!! ;p your wish !! not my kedai but makcik gue..if my kedai then boleh la kut nak blanjer :)

okey back to the topic..so..dulu2 kan dekat uptown tu ader macam orang jual2 barang kan? tapi sekarang deorang dah pindah kat lain kan?..so ktorang pun jalan2 la kat bawah yang tempat orang jual2 tuh..suddenly..i met one of my matrix frend..his name is qidran..tapi ktorang panggil qid jer..qid dea dtg la ngn a bunch of subang's frend dea..so..maser duk borak2 ngn qid nih..ternampak la satu mamat dalam qid nyer geng tuh.. yang "uissshh!! chumel giler budak nihh.." (dalam hati la kan..takkan la nak cakapp kuat2) tapi mata tak de la direct pandang dea..macam kene la control2..buat2 mcm tak tgk dea..tapi sebenarnyer tgk..guner hujung mater jer.. even kiter pandang straight pun kiter boleh nampak yang kat tepi about 180 degrees kut kan?hehe.. dalam hati macam "look at me please..." hahahaha!! giler nak flirt..tapi mcm dah boleh agak..confirm la dea tak pandang pun orang2 biaser macam diriku ini..huhu..pas dah habes cakap ngan qid..pastu blah la kan..takkan la pulok nak join deorang..

tak lamer lepas tuh..macam ader dapat 3 seconds call..ingat tak ader satu time dulu kalau kiter ckp 3 saat pastu letak then tak yah bayar kan?tak tau la korang ader main2 cam tu ker tak..tapi maser kitorang dulu mmg semangat la buat call mcm tuh..sbb free..tapi skrg dah tak kut.. mungkin rugi kut maxis kalau buat macam tuh..hahaha!! macam tak ingat la pulak caner starting conversation tu..tapi..yang tau nyer orang yang buat call tuh one of qidran's frend..yang terserempak tadi tuh la..but don't know wic one..sbb ramai kut..macam byk kali jugak la bercakap..he talks he hang up..i call..i hang up..it goes and goes and goes..sampai la deorang nak balik..if i'm not mistaken in dat 3 seconds call tu macam cakap nak jumper jap la before balik..dea tanyer wer am i? so btau la kat tempat nih nih nih..so biler deorang lalu..remember da budak yang chumel giler tuh?? he waved at me!! its him!!! he is da one who called me!! macam dalam hati OH MY GOD!!!!! dea ker? i'm talking with him all this while..okey..kewl2..so si budak chumel itulah eeedan ku :) hahah!! okey..i know my story is a bit boring..so what? its my blog..my story..anything i feel lyke i wanna write then i'll write it kan?

So, since then ktorang pun mcm contact la..tapi tak selalu pun..macam dah lamer2 tuh..biler dah start masuk U tak contact sangat dah kut..he went to UTM,skudai..and i went to UM.. memang sangat sangat jarang.. may be 1 bulan sekali ker..tu pun tak sure..memang tak leh nak kenal la dia nyer hati budi tu caner..sampai la satu ketiker nih..ktorang contact balik..tiber2 macam he ask me to be his couple..suddenly tau..lainla if memang duk hari2 contact..pastu mintak couple..cam okey kut.sooo....i was like..erkk...mm..okey..gimme a days laa to give u da answer.. so macam afta a week..baru lah kasi answer and i accept it..i accept it..not because i love him..but saje2..jer..mcm lets give a try..sbb time tuh pun mmg tak de bf ..macam couple suke2 aja la..mcm kalu cakap love u..miss u..pun..not from the heart but cakap sekadar cukup syarat..sbb orang len couple cakap macam tuh so kiter pun cakap la macam tuh jugak..hahaha! boleh ka itu macam?

owh..maser kitorang couple or before kitorang couple pun kan..sekali jer tau kitorang pernah jumper..time yang kat uptown tu jer la..lepas2 tuh memang tak jumper pun..so maser mintak couple pun..tru phone jer.. sbb tu la when i accept him ramai yang mcm..asal couple.??.jumper pun tak..sumthing like dat la..ktorang couple 10 september 2004..then after a month kut baru jumper..sbb time tuh tgh cuti semester..maser 1st time jumper since couple tuh in a group la..dea ngn kawan2 dea which happened to be my frend too :) so..macam giler..senyap....tak cakap pun..jalan diam jerrrrrr...siryes..macam segan yang amat..tak tau nak cakap aper..naseb baik dalam group..atleast ader orang bercakap..sangat macam..korang nih couple ker tak sebenarnyer..?? hmm..macam tuh la kitorang..amik maser jugak la..nak jadi close..may be sbb ktorang couple suddenly macam tuh kut..

so ..that is how we met each other..confirm lain ngn korang nyer ceriter kan?hehehe..

then ..sampai pulak satu stage yang mengejutkan lagi..when he said he got a relatives lives near my house..samer lorong..i know he is kelantanist..so mcm ..i sebut jer la sumer namer2 orang kelantan yang duduk kat my lorong tuh..sbb tak ramai pun..plus rumah cek(my nenek on my mom's side) pun satu lorong jugak..mcm kenal jer la sumer..sbb my family is kelantanist too :) dea pulak mcm tak nak btau saper sedare dea tu...so..i just make a guess..aunty suraya ker? rumah autny suraya nih selang beberaper rumah jer ngn rumah cek ..pastu..dea macam..a'ah..btul la tuh..SO..i was lyke..okey..aunty suraya tuh ktorang nyer saudara jugak kut...saudara jauh2 la..tapi still ade connection la..sangat terkejut kut..means ktorang pun mesti ader connection jugak ker?? huhu..pastu trus gi tanyer papa and mama..kenal tak orang namer abdulah?..dea duduk kat subang..abdulah tuh edan's dad la key..pastu cam cakap la dea sedare ngn aunty suraya tu sumer..pastu papa ngan mama pun cakap la kenal la..kenaper nyer?..pastu..
macam trus la cakap..owh..na kawan ngn anak dea la..deorang pun macam terkejut..

pastu papa pun citer la..dulu papa edan tuh neighbour blakang rumah jer..maser duduk kat kelantan dulu(pasir puteh..zaman kanak2) ..slalu main samer2..datang makan kat rumah samer2..bla bla bla bla..pastu macam papa cakap..ader related la jugak ngan papa edan..tapi macam maner ntah connection dea tak sure..pastu papa cakap lagi..nenek edan (tok mama) yang belah mama edan pulak nih..kawan ngn mummy(my aunty..kakak papa) deorang gi kelas jahit samer2 lah..naik bus samer2 lah..okey..tiber2 macam byk jer ceriter samer2..huhu..owh! pastu papa edan nih class mate ngan su midah(my aunty..adik papa)..okey..tak ker byk sangat connection between ktorang nyer family ngan edan nyer family?? hahahaha!! macam best la if dah kenal family masing2 kan? hehehe..okey citer pasal family settled!

Next..citer yang sedikit chumel..hahaha!! lepas kitorang dah bercouple agak lamer..tiber2 ..kuar pulak satu citer ..where..mama edan cakap.. time my mama n my papa kawen..deorang attend..kan ader majlis menyambut menantu..so deorang nih (mama and papa edan) part of the rombongan pengantin perempuan..bwak dulang sumet tu la kut..nak dijadikan ceriter.. time tu mama edan tengah pregnant...and edan was da baby inside dat mummy's tummy ;p..hahahah!!!mungkin jodoh ktorang dah tertulis since mama edan datang wedding mama and papa ku kut..hahahah!! atau mungkin jugak mase kat dalam perut tuh edan dea cakap..ha..nnt nak kawen ngan anak orang nih lah..hahahahahhahahaha!!!chumel tak chumel tak?? :) hahahaha!!

dan akhirnyer..baby yang dalam perut mama edan tuh pun telah berkahwin dengan 1st baby orang yang kawen tuh :D

THE END..

Tuesday, August 11, 2009

2 months as a wife :)

Well.. it just started..baru 2 bulan kawen..not 2 years or 20 years OR 200 years kalau lah panjang umur kami..huhu..

Marriage is simple..one guy one girl tie d knot ....live together..sleep together..its sounds easy and fun..kan? But..u need to bare in mind dat there is alots and alots of responsibility that u need to carry wit.. take care of your husband and wife..if got children tambah lah lagi kebajikan..tak ker ?;p
make sure sumer bender cukup lengkap..tak der yang kurang ..to make everybody happy..rite? Yang ni pun bunyi macam senang kan? mcm nak happy kan orang nak jager itu ini jer..kan?nak duit lebih..keje la lebih..dok? ;p

BUT!! different people have different personality..tak gitu?nak take care of sumbody u need to know their character..maser bercinter OR mostly orang pakai perkataan "COUPLE" we think we knew the most 'bout our partner.. setengah orang may be mcm "I know him/her well..so mcm tadahal la kalau nak kawen ngn dea" something like dat..but belief me..biler korang kawen nnt korang akan nampak aper yang korang tak tau maser korang couple..hrmm..interesting kan?hahah!!

For me..as a newly wife..if its sumthing new to us..sumthinng yang kiter raser mcm ape kes nih? try not to pelik..just accept it as it is..if bender tu bukannyer melanggar islamic law..it'll be good..u'll soon know that it was d best for u..for muslims..everytime afta solat just pray dat u'll live happily ever after with your partner..it'll be good if u cud solat berjamaah with ur partner at least skali sehari :) trust me..u'll see d difference..u'll feel more peace..afta solat just give a salam and a kiss and a hug if u lyke it ;p later sure korang akan raser cam the "LOVE" is in da house :) wah!!mcm ustazah pulek..no la..just wanna share sumthing ngn korang kan?sumthing gud what..bukannyer bender jahat pun..huhu..

Okey! gaduh..fighting..misunderstanding..is NORMAL..maser couple pun tipu aa kalau korang tak gado..sikit pun mesti ader kan? same goes to me..we can't live in dis world PERFECTLY..mungkin ader orang yang tak bergado ngn partner dea..but itu sangat tak best..hahahah! jeles sebenarnyer kalu ader orang yang macam tuh ;p wen we fight we get to know more..and more ..and more.. BUT!! bukan gado yang lamer yang besar..yang ego yang amat..okey..UNDERSTAND ur partner..if dea type yang "lantak kau aa..buang maser jer pujuk" yer yang tu type yang EGO okeh..;p if partner kiter type yang mcm tuh..kiter mcm tak leh jadi type yang samer seperti dier ..okeh? we haf to be d opposite of him..okeh..just forgive and forget...kalau nak biar melarat2..mmg la confirm tak leh nak happy..can i ask sumthing? ader ker orang yang suker gadoh ngn partner dea? wut for rite? baik cam tak yah couple or kawen kan? masing2 nak menang jer kan? kalau saper disagree siler la btau yer.. :) even in ISLAM kiter kene slalu maafkan orang..btw..before korang tido just maafkan jer sumer orang..if korang dah kawen say sorry to ur husband like every2 nite..TAU?same lah lelaki gak kene ckp sorry kat wife dea jugak :D aper2 pun..we shud give and take..rite?

Being a full-time house wife had taught me alot..walaupun baru 2 bulan..but it had changed me..sikit sikit la..jadi rajin sikit..hahaha!!sememangnyer sayer sangat pemalas nak bangun awal pagi..tapi sekarang kene bangun dalam pukul 4 or 5 pagi..sebab edan dea gi keje kul 6.30 pagi..so sebenarnyer best kut bangun pagi..sbb u get to feel d Super fresh air..memandangkan tak keje n duduk rumah jer..PLUS time kawen 2 bulan yang lepas..mcm dapat byk buku2 agama yang orang kasi prezen..so boleh la bacer...tiber2 jer cam rajin giler bace buku agama..siryes! buku2 tu sumer macam best sebenarnyer..sebab byk giler bender yang kiter tak tau and baru tau..at least i cud change d bad side of me to be a better person :)

OWH!!! luper nak cakap..if maser korang couple ader jer orang2 yang tak suker or jeles ngn korang ..lantak pi la..if u think he is d best for u ..just proceed..dun make d outsiders to influence u..slagi korang raser korang boleh bertahan ..bertahan sajer..betul kut..sbb..it was from my own experience..i know dis..cz maser ktorang couple agak la ramai kut yang tak suker..but i just ignore it..cz it was my "love story"..not their love story kan? kalau orang nak cakap just dengar la jer..but ikut jer kata hati korang daripada ikut kata orang :)

To my sweet dearest prince charming..if u're reading this..thank you for everything..i love u for what u are..thank u sbb bersabar dengan perangai gue yang tah hape2 nih..thank you sbb nak kawen ngn baby..sorry if i'm not d bestest wife for u..but all i can do is TRY..kan b kan? ;) love u sayang ("*")

LOVE FROM THE START LOVE TILL THE END :)

MIRACLES ALWAYS HAPPEN KAN B? ;P


to everyone who's reading dis..may all of u will be happy forever with your life partner :)

xoxo,
Saye Wifey Edan :)

Wednesday, August 5, 2009

let's get dat fresh look baby!!

huhu..HOLLLA!!

owh..hari ni sangat dan amat HOT..ditambah pulak dgn HAZE yang agak tebal..not as bad as yesterday.. sangat SWEATY maser IRON edan nyer COVERALL..fuuh..very da..

so whut shud i do now? yeah!!RELAXING is da best wordS..duduk diam2.. dan kewlkan diri..

mm..okeh..just wanna share a lil tips wiccu guys on how 2 lewk fresh all day long..

1st: open up ur mouth and say "A" (aaaaaaaaaa) for 5 seconds.. follow with "E"(airrrrrrrrrr) ..."I" (eeeeeeeeeee) ....."O" (ooooooooooooooow) ...."U"(uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu)..okeh?

2nd: smile and pinch ur apple cheeks for 5 seconds and repeat it for 3-5 times..

da result..u'll get a natural blush on ur apple cheeks!! try it!! and u'll look super freshy everyday..make dis as ur habit..its an awesome exercise for ur face too!! wink ;p

ow!! if time keje ker dalam class ker u feel a bit sleepy or tiring u cud try this too..heee :)

Monday, August 3, 2009

apa ada di bintulu sekarang??


hoyeh!!! luckily ader something yang menarik kat bintulu..hee..dis week starts from 2nd august till 9th august..ader BORNEO KITE FESTIVAL,SARAWAK.. all kinds of kite ader..yang besar yang kecik yang bulat..yang aper2 jer lah sumer ader..

so..yesterday we went there since smalam edan cuti..mcm maser tgh hari nak gi lunch ktorang dah nampak sesuatu yang menarik kat langit..pastu mcm baru teringat ader pesta layang2..pastu terus macam..

na: b!!! jom g tgk nak..
edan: ..petang ah kiter g..

yess!! petang pas asar kitorang pun kuar la rumah dan menuju ker area bandar lama bintulu..okey smp kat saner mcm sgt excited..huh..cam sangat2 banyak2 layang2 yang amat2 chantek!!!!!! ;p colourful okey~


aktiviti seterusnyer..mencari layang2 untuk dimaen..hoho..haa..kan dah ckp mcm2 ader..kan2? hee..
edan jer yang pilih...i just nodded my head ;p

akhirnyer..dengan muker gembirer edan telah membeli layang2 nyer.. i just love dat colourful kite..yang sebelah edan tuh..da color is SOOO lyke candy.. ;p

apekah pilihan hatinyer?? adekah spiderman?butterfly?pikachu?batman?penguin?mickey mouse?

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

Tadaaaaa!!!


jet pejuang menjadi pilihan hati si budak eneh..okey aa..cam smart..sbb army nyer design..heehe..so skrg time nak pasang layang2 sebelum dilepaskan ke udara sepoi2 bahasa tuh..

okey..ni mcm agak2 nak naek..tapi jet pejuang ktorang ni tak nak naek2 jugak..dea nak landing jugak!!! stresssssss jer!!!penat jer pilih nak konon2 canggih la...sekali nggak mau terbang tuh..huhu..naseb bek...ader orang sarawak nih yang baek hati..dea tolong ktorang naekkan jet pejuang tuh...ader 3 orang kut tolong..

1st guy.. dea panggil anak dea yang kecik tolong pegang kite tuh pastu dea nak terbangkan..still tak berjaya..asal naek jer..nak turun..asal naik jer nak turun.. pastu datang pulak

2nd guy.. dea nyer layang2 dah tinggi giler dah terbang..so dea suh edan pegang deanyer layang..sementara dea tolong ktorang.. ni ha..kat video bawah nih boleh la tgk bersugguh2 sungguh nyer si mamat itu menaekkan jet pejuang edan tuh..kasihan dia..heee ;p







okey..agak jeles tgk orang lain nyer..tinggi2 keh..huh..

okey..sambung balik pasal dat 2nd guy..dea pun tak berjayer..so datang pulak si orang ketiga inih..dan..setelah mencuber..dea berjaya mengstabilkan layang2 kitorang kat langit tuh..tapi dea cakap tali tak cukup panjang..so tak leh naik tinggi la kan? tak pelah janji dah terbang dengan stabilnyer..hahaha!!



nampak tak tuh? kitorng nyer jet pejuang??hee.. pastu dah nak maghrib ktorang pun pulang lah dengan happy nyer..tapi mcm nak beli tali lagi anjang sbb tak puas hati layang2 tuh tak tinggi cam org len..;p

p/s: id!!! best id..kter raser klu awak gi sini mesti awak nak beli yang butterfly tak pun yang mcm rainbow tuh..heheheh ;p