u're number..

web site hit counter

Monday, August 3, 2009

apa ada di bintulu sekarang??


hoyeh!!! luckily ader something yang menarik kat bintulu..hee..dis week starts from 2nd august till 9th august..ader BORNEO KITE FESTIVAL,SARAWAK.. all kinds of kite ader..yang besar yang kecik yang bulat..yang aper2 jer lah sumer ader..

so..yesterday we went there since smalam edan cuti..mcm maser tgh hari nak gi lunch ktorang dah nampak sesuatu yang menarik kat langit..pastu mcm baru teringat ader pesta layang2..pastu terus macam..

na: b!!! jom g tgk nak..
edan: ..petang ah kiter g..

yess!! petang pas asar kitorang pun kuar la rumah dan menuju ker area bandar lama bintulu..okey smp kat saner mcm sgt excited..huh..cam sangat2 banyak2 layang2 yang amat2 chantek!!!!!! ;p colourful okey~


aktiviti seterusnyer..mencari layang2 untuk dimaen..hoho..haa..kan dah ckp mcm2 ader..kan2? hee..
edan jer yang pilih...i just nodded my head ;p

akhirnyer..dengan muker gembirer edan telah membeli layang2 nyer.. i just love dat colourful kite..yang sebelah edan tuh..da color is SOOO lyke candy.. ;p

apekah pilihan hatinyer?? adekah spiderman?butterfly?pikachu?batman?penguin?mickey mouse?

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

Tadaaaaa!!!


jet pejuang menjadi pilihan hati si budak eneh..okey aa..cam smart..sbb army nyer design..heehe..so skrg time nak pasang layang2 sebelum dilepaskan ke udara sepoi2 bahasa tuh..

okey..ni mcm agak2 nak naek..tapi jet pejuang ktorang ni tak nak naek2 jugak..dea nak landing jugak!!! stresssssss jer!!!penat jer pilih nak konon2 canggih la...sekali nggak mau terbang tuh..huhu..naseb bek...ader orang sarawak nih yang baek hati..dea tolong ktorang naekkan jet pejuang tuh...ader 3 orang kut tolong..

1st guy.. dea panggil anak dea yang kecik tolong pegang kite tuh pastu dea nak terbangkan..still tak berjaya..asal naek jer..nak turun..asal naik jer nak turun.. pastu datang pulak

2nd guy.. dea nyer layang2 dah tinggi giler dah terbang..so dea suh edan pegang deanyer layang..sementara dea tolong ktorang.. ni ha..kat video bawah nih boleh la tgk bersugguh2 sungguh nyer si mamat itu menaekkan jet pejuang edan tuh..kasihan dia..heee ;p



video



okey..agak jeles tgk orang lain nyer..tinggi2 keh..huh..

okey..sambung balik pasal dat 2nd guy..dea pun tak berjayer..so datang pulak si orang ketiga inih..dan..setelah mencuber..dea berjaya mengstabilkan layang2 kitorang kat langit tuh..tapi dea cakap tali tak cukup panjang..so tak leh naik tinggi la kan? tak pelah janji dah terbang dengan stabilnyer..hahaha!!



nampak tak tuh? kitorng nyer jet pejuang??hee.. pastu dah nak maghrib ktorang pun pulang lah dengan happy nyer..tapi mcm nak beli tali lagi anjang sbb tak puas hati layang2 tuh tak tinggi cam org len..;p

p/s: id!!! best id..kter raser klu awak gi sini mesti awak nak beli yang butterfly tak pun yang mcm rainbow tuh..heheheh ;p

4 comments:

  1. seronok ke na sana? awak kerja? ke mcm i suri rumah dan beranak jer..haha.. kalau cuti sana best ke na?

    ReplyDelete
  2. Alaaaa Na
    best giller
    tapi tak sempat lah nak gie before 9th...
    esok kiter book ticket...
    then plan kan apa nak buat selain bergossip and tgk gambar, amik gambar...
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. mek..okey jer la kat sini..klu ader activity okey la..kalau tak boring la sbb duk umah jer..hee..kiter surirumah mcm u la..cumer i tak beranak jer..hahahhahaha!! kalau nak cuti sini okey jgk sbb ader tmpt2 yang boleh dilawat la..setakat 2 3 hari okey la..klu lamer bosan..sbb tmpt ni kecik jer..hee ;p kalau nak dtg sini boleh la duk rumah kiter.. :)

    ReplyDelete
  4. id kalau dtg on 9th pun okey jer..hehehe :)

    haa..nnt lah kiter plan aper yang boleh dibuat kat sini.. :)

    ReplyDelete