u're number..

web site hit counter

Thursday, August 13, 2009

how does mr n mrs. eeedan met each other??


suddenly macam nak ceriter..ceriter ktorang..how did we met..and how does it happen.. :)

it happened like 5 years back..year 2004..time tu baru habis matrix..so one day..i went out with suta (my aunt) to uptown damansara..gi makan..plus suta ader one stall kat uptown tuh..kedai dea namer nasi ayam berlada..kalau org salu gi uptown may be pernah la kut nampak kedai tuh..so..kalau korang gi makan kat saner cakap jer kawan na..kut2 dapat makan free ker..hahaha!! ;p your wish !! not my kedai but makcik gue..if my kedai then boleh la kut nak blanjer :)

okey back to the topic..so..dulu2 kan dekat uptown tu ader macam orang jual2 barang kan? tapi sekarang deorang dah pindah kat lain kan?..so ktorang pun jalan2 la kat bawah yang tempat orang jual2 tuh..suddenly..i met one of my matrix frend..his name is qidran..tapi ktorang panggil qid jer..qid dea dtg la ngn a bunch of subang's frend dea..so..maser duk borak2 ngn qid nih..ternampak la satu mamat dalam qid nyer geng tuh.. yang "uissshh!! chumel giler budak nihh.." (dalam hati la kan..takkan la nak cakapp kuat2) tapi mata tak de la direct pandang dea..macam kene la control2..buat2 mcm tak tgk dea..tapi sebenarnyer tgk..guner hujung mater jer.. even kiter pandang straight pun kiter boleh nampak yang kat tepi about 180 degrees kut kan?hehe.. dalam hati macam "look at me please..." hahahaha!! giler nak flirt..tapi mcm dah boleh agak..confirm la dea tak pandang pun orang2 biaser macam diriku ini..huhu..pas dah habes cakap ngan qid..pastu blah la kan..takkan la pulok nak join deorang..

tak lamer lepas tuh..macam ader dapat 3 seconds call..ingat tak ader satu time dulu kalau kiter ckp 3 saat pastu letak then tak yah bayar kan?tak tau la korang ader main2 cam tu ker tak..tapi maser kitorang dulu mmg semangat la buat call mcm tuh..sbb free..tapi skrg dah tak kut.. mungkin rugi kut maxis kalau buat macam tuh..hahaha!! macam tak ingat la pulak caner starting conversation tu..tapi..yang tau nyer orang yang buat call tuh one of qidran's frend..yang terserempak tadi tuh la..but don't know wic one..sbb ramai kut..macam byk kali jugak la bercakap..he talks he hang up..i call..i hang up..it goes and goes and goes..sampai la deorang nak balik..if i'm not mistaken in dat 3 seconds call tu macam cakap nak jumper jap la before balik..dea tanyer wer am i? so btau la kat tempat nih nih nih..so biler deorang lalu..remember da budak yang chumel giler tuh?? he waved at me!! its him!!! he is da one who called me!! macam dalam hati OH MY GOD!!!!! dea ker? i'm talking with him all this while..okey..kewl2..so si budak chumel itulah eeedan ku :) hahah!! okey..i know my story is a bit boring..so what? its my blog..my story..anything i feel lyke i wanna write then i'll write it kan?

So, since then ktorang pun mcm contact la..tapi tak selalu pun..macam dah lamer2 tuh..biler dah start masuk U tak contact sangat dah kut..he went to UTM,skudai..and i went to UM.. memang sangat sangat jarang.. may be 1 bulan sekali ker..tu pun tak sure..memang tak leh nak kenal la dia nyer hati budi tu caner..sampai la satu ketiker nih..ktorang contact balik..tiber2 macam he ask me to be his couple..suddenly tau..lainla if memang duk hari2 contact..pastu mintak couple..cam okey kut.sooo....i was like..erkk...mm..okey..gimme a days laa to give u da answer.. so macam afta a week..baru lah kasi answer and i accept it..i accept it..not because i love him..but saje2..jer..mcm lets give a try..sbb time tuh pun mmg tak de bf ..macam couple suke2 aja la..mcm kalu cakap love u..miss u..pun..not from the heart but cakap sekadar cukup syarat..sbb orang len couple cakap macam tuh so kiter pun cakap la macam tuh jugak..hahaha! boleh ka itu macam?

owh..maser kitorang couple or before kitorang couple pun kan..sekali jer tau kitorang pernah jumper..time yang kat uptown tu jer la..lepas2 tuh memang tak jumper pun..so maser mintak couple pun..tru phone jer.. sbb tu la when i accept him ramai yang mcm..asal couple.??.jumper pun tak..sumthing like dat la..ktorang couple 10 september 2004..then after a month kut baru jumper..sbb time tuh tgh cuti semester..maser 1st time jumper since couple tuh in a group la..dea ngn kawan2 dea which happened to be my frend too :) so..macam giler..senyap....tak cakap pun..jalan diam jerrrrrr...siryes..macam segan yang amat..tak tau nak cakap aper..naseb baik dalam group..atleast ader orang bercakap..sangat macam..korang nih couple ker tak sebenarnyer..?? hmm..macam tuh la kitorang..amik maser jugak la..nak jadi close..may be sbb ktorang couple suddenly macam tuh kut..

so ..that is how we met each other..confirm lain ngn korang nyer ceriter kan?hehehe..

then ..sampai pulak satu stage yang mengejutkan lagi..when he said he got a relatives lives near my house..samer lorong..i know he is kelantanist..so mcm ..i sebut jer la sumer namer2 orang kelantan yang duduk kat my lorong tuh..sbb tak ramai pun..plus rumah cek(my nenek on my mom's side) pun satu lorong jugak..mcm kenal jer la sumer..sbb my family is kelantanist too :) dea pulak mcm tak nak btau saper sedare dea tu...so..i just make a guess..aunty suraya ker? rumah autny suraya nih selang beberaper rumah jer ngn rumah cek ..pastu..dea macam..a'ah..btul la tuh..SO..i was lyke..okey..aunty suraya tuh ktorang nyer saudara jugak kut...saudara jauh2 la..tapi still ade connection la..sangat terkejut kut..means ktorang pun mesti ader connection jugak ker?? huhu..pastu trus gi tanyer papa and mama..kenal tak orang namer abdulah?..dea duduk kat subang..abdulah tuh edan's dad la key..pastu cam cakap la dea sedare ngn aunty suraya tu sumer..pastu papa ngan mama pun cakap la kenal la..kenaper nyer?..pastu..
macam trus la cakap..owh..na kawan ngn anak dea la..deorang pun macam terkejut..

pastu papa pun citer la..dulu papa edan tuh neighbour blakang rumah jer..maser duduk kat kelantan dulu(pasir puteh..zaman kanak2) ..slalu main samer2..datang makan kat rumah samer2..bla bla bla bla..pastu macam papa cakap..ader related la jugak ngan papa edan..tapi macam maner ntah connection dea tak sure..pastu papa cakap lagi..nenek edan (tok mama) yang belah mama edan pulak nih..kawan ngn mummy(my aunty..kakak papa) deorang gi kelas jahit samer2 lah..naik bus samer2 lah..okey..tiber2 macam byk jer ceriter samer2..huhu..owh! pastu papa edan nih class mate ngan su midah(my aunty..adik papa)..okey..tak ker byk sangat connection between ktorang nyer family ngan edan nyer family?? hahahaha!! macam best la if dah kenal family masing2 kan? hehehe..okey citer pasal family settled!

Next..citer yang sedikit chumel..hahaha!! lepas kitorang dah bercouple agak lamer..tiber2 ..kuar pulak satu citer ..where..mama edan cakap.. time my mama n my papa kawen..deorang attend..kan ader majlis menyambut menantu..so deorang nih (mama and papa edan) part of the rombongan pengantin perempuan..bwak dulang sumet tu la kut..nak dijadikan ceriter.. time tu mama edan tengah pregnant...and edan was da baby inside dat mummy's tummy ;p..hahahah!!!mungkin jodoh ktorang dah tertulis since mama edan datang wedding mama and papa ku kut..hahahah!! atau mungkin jugak mase kat dalam perut tuh edan dea cakap..ha..nnt nak kawen ngan anak orang nih lah..hahahahahhahahaha!!!chumel tak chumel tak?? :) hahahaha!!

dan akhirnyer..baby yang dalam perut mama edan tuh pun telah berkahwin dengan 1st baby orang yang kawen tuh :D

THE END..

21 comments:

  1. so sweet..
    bestnya cte itu..
    sis na kat sabah lagi ea?

    ReplyDelete
  2. so sweeet.. hee~
    love at the first sight maybe..
    rupenye na n edan mmg kelantan la eak..
    muke puN nak same je dear..
    heheh semOga bahgia tau..

    pssttt cepat dapat baby pulak tau...

    ReplyDelete
  3. scweet nyerrrrrrrr....cam nak blog jgk lah how i met my hubby..heheh..u both mmg sgt scweet occay!!

    ReplyDelete
  4. so nice story..enjoy la..hahaha..rupenyer dah dijodohkan ms dlm perut lg..
    best la korg ni

    ReplyDelete
  5. tahu2 saudara kan.

    kkdang kitew ni jarang tahu saudara yang ada kaitan dengan kita..

    blew kenal baru tahu kan.

    ihihihi

    ;))

    ReplyDelete
  6. ala...comey n sweetnya na....
    sonok dengar n baca.. :)

    ReplyDelete
  7. fariza : sweet kan? hahahah!! itu antare bender2 yang sweet la kut..dear..bintulu,,kat sarawak..bukn sabah..hehehe..btw..i'm still here in sarawak..lambat lagi kut nak pindah..edan kene keje at least 5 -10 tahun baru la boleh tukar kalau nak keje kat semenanjung :)

    sis atiqah : a'ah kak ktorang kelantan..tapi kelantan celup..hahaha!! baby tunggu rezeki jer..hee :)

    princess: siler lah blog macam maner jumper hubby...eh..sumer org buat la jugak..boleh tau citer nnt kan?..heheh ;p

    cokeelat : best ker? mesti la best!! ..hahahahhaha!!:)

    qyla : ha..betul2..maklumlah..saudara kiter tersangat2 sangat sangat besar..cuber buat gathering all family..dari cousin punyer cousin punyer anak punyer anak..ntah2..ader la jugak followers blog ni..hahaha!!kan? ;p

    ReplyDelete
  8. cherry pie: hhehe..thank you..takut jer nak citer muler2..sbb nnt org boring dgr citer na neh :)

    ReplyDelete
  9. Sweet! :) hahhaaha awal betul edan chuppp dari dalam perut..tak kasi chan org lainn hehehe :P

    ReplyDelete
  10. perghh...kuat jodoh..besh nyew...xsgke tol na yg kawe dulu...kt matrix die je la yg single mingle lagik..;))

    ReplyDelete
  11. na oi..memang chumellll^^ pergh belum kuar perut dah ade orang "chop" hahaha.. bestnya... lama jugak korang couple ek.. kite ni tak le lama macam na..hehe.. btol la orang cakap dah kawen baru dapat tau personaliti pasangan kiter tuh..em..

    ReplyDelete
  12. kiutnye...
    da lame teringin nk bace how the blogger yg da kwen2 ni meet their hubby..
    mcm nk mintak jek sume org wat entry mcm ni..
    mcm sgt sweet like candy la kan..
    hahahha.
    owh.btw..boo baru jek follow ur blog..but did know u from ur blogshop b4...
    nice blog!!=)

    ReplyDelete
  13. kak na, wahhh best nye baca cerita kak na. sy suak sgt baca even xkenal pun. huhu xpe dokk?

    ReplyDelete
  14. hoho, sedap tgk kak na, bahagia! xjual shawl doh ke?

    ReplyDelete
  15. na, comellnye! bestt!!!!!
    okay pray for ur happiness darling;)

    ReplyDelete
  16. kisah cinta na menarik ;)
    eh,mek kelate jugo ye.
    i'm 1/2 kelantan hehe
    belah ayh..

    ReplyDelete