u're number..

web site hit counter

Monday, June 21, 2010

ber-hijab..


salam..hehe..

okeh..entry kali ini untuk yang tanyer pasal cara na pakai hijab..

actually cara ini sangatlah tak glamor seperti yang biase dipakai oleh model2 yang berhijab...but ini adalah style untuk hijabi yang mahu ade "style" yet still menutup aurat ..muslimah sopan gitu ;p

kat sini gambar agak Small untuk dilihat..jadi boleh la click kat gambar itu untuk mengBIGkan dea yeh..

okeh ader 2 style kat sini..
1st style:


1. bagi shawl anda samer panjang
2. amik 1 side n lilitkan
3. pastu boleh selitkan kat dagu kalu nak pin pun boleh jugak..
4. pastu amik side yang tak lilit tu..pin jer kat bahu..pandai2 lah adjust untuk cover bhgn dada tu yer..itulah hasilnyer dari depan..
5. kat blakang pulak akan nampak macam kat pitcha no.5 ni la..:)


style 2:
1.buat 1 side yang nak lilit tu sangat panjang..n satu side tu sangat pendek..sbb nak gune satu side jer..so yang satu side lagi tu tak yah menyemak..hihi ;p

2. lilitkan dea 1 round dan selitkan kat dagu..

3. pastu kemaskan bahagian depan yang lepas dah lilit tadi so that dia akan kebelakang n tak jadi labuh kat depan..

4. lepas dah lilit tadi still ade balance kain yang agak panjangkan? so..boleh la disusun dan dikumpulkan macam kat dalam gamba tu..

5,6,7. boleh la disusun dan digayakan untuk tutup bahagian dada..pastu pin jer..

8. kat balakng akan kelihatan seperti gambar tersebut :)

tadaaa!!! jadilah style muslimah yang bersopan di situ ;p selamat mencuber..

owh!!na dah create facebook untuk nade nook..boleh la add kat facebook to get our latest updates k :)

5 comments:

  1. tak pandai,kena belajar lagi :)

    ReplyDelete
  2. cantiknya.. thanx for sharing

    salam perkenalan

    ReplyDelete
  3. CNTIKNYEE...mmg blh ikt la...klu muslimah mana2 yg nk berfesyen..... :)

    ReplyDelete
  4. CNTIKNYEE...mmg blh ikt la...klu muslimah mana2 yg nk berfesyen..... :)

    ReplyDelete