u're number..

web site hit counter

Monday, October 10, 2011

I am a proud breast feeding mom!!


hukey!! today I'd like to share about my experience being a breastfeeding (BF) momma! woohoo!!
best ka tak best ka? hehe..

1st and foremost I'm proud that i could bf my babies ..alhamdulillah :D

What is the best thing being a BF mom?
  • Its FREE!!!! :D
  • Its natural
  • Fed my babies with the best milk in d world kut ;p
  • U can bring it anywhere..anytime..*wink*
  • No washing/sterile any bottles ..hihi
  • Bonding between me n my babies was superb ;p
yer..seperti yang tertera di atas..that is mainly the reason y i BF my babies..alhamdulillah..Wazeef and Xyra masih di"BF"..its actually senang jer BF ni..tak susah pun..lagi2 klu nak kuar jejalan..tak yah fikir nak packing susu n bottle..wat berat jer..n nanti nak kena basuh la..na ni meme la malas sikit..hihi..leceh la..huhu..not only problem klu kuar jejalan..problem jugak bg na bila baby bangun malam malam nak minum susu..klu BF senang jer..angkat jer baby letak sebelah kita..sambil baring jer pun boleh BF..hehe..klu tak nak kena gi dapur la ..bancuh susu lagi la..huh..memang sgt malas nak buat tu..klu BF ni..sangat me"RELAX"kan..kan.??hehe

n nowadays pun..malls sume pun da ade special room for mommies and babies..so tak yah risau..and kalau la kata tak de bilik utk BF ..kan ada poncho..or guna jer la kain ape2 pun untuk cover time BF..malu?? kenapa nak malu?? u shud be proud of urself tau..sbb u're giving ur kids the best milk in d world..tak de di pasaran punya.. ;p so...MOMMIES out there..dun be shy..lets support breast-milk ocay!!


N proudly to say that i am now a tandem nursing mom too!! woot woot!! tandem nursing means u r "BF"ing two babies at the same time..macam orang yang BF kan kemabar..haa..macam tu la..so i'm experiencing it now.. ;p

cukup ke susu klu susukan 2 orang sekali?? haaa!! sebenarnya klu BF kan 2 baby lagi la bagus..sebabnya susu yang kt supply akan lagi banyak dan banyak da banyak..
kenape susu jadi banyak lak? klu dah 2 orang sekali minum..mesti la mcm jadi sikit susu..tak ke?? ok meh sini nak share..milk akan makin byk if kita selalu kosongkan breast..sbb bile dah empty..they will send information to our brain telling its empty..so need to produce more milk..but if tak kosongkan..dea mcm ckp la..tak yah produce milk..sbb dah penuh dah..hehe..so sbb tu la elok kosongkan selalu.. its an opportunity for me sbb wazeef still BF so..senang la..lagi la cepat kosong..and susu pun makin byk alhamdulillah..

Macam sekarang ni..i have to ensure that my milk supply is enough for d Feeras..so i had taken some supplement..Sape tau VCO? alhamdulillah..na baru makan tak sampai sebulan..and memang terbukti sangat membantu banyakkan susu.. besides that i drink soya every day..pastu plain water mmg kena minum byk la..sbb bila BF ni kita akan sgt cepat dahaga...and amazingly bila pakai korset Premium Beautiful sangat membantu jugak bila nak BF.. sangat senang..because it actually hold ur breast to the right position..and susu jadi senang jer nak keluar..this is from my own experience la ni..

Last words from me...MOMMIES OUT THERE..EXCLUSIVE BREASTFEEDING DAY AND NIGHT FOR 6 MONTHS WILL BE THE GREATEST GIFT FOR YOUR BABY DARLING..DUN BE SHY BUT BE PROUD!!!

6 comments:

  1. yes!!mummies should be proud
    indeed :)

    ReplyDelete
  2. Sokong!!! Me fully BF my 3 babies :) Lovesss............

    ReplyDelete
  3. yun..na beli online..inshaAllah..nnt na jual gak..sbb skrg na dah jadi agent :)

    ReplyDelete
  4. waa...supermama...i wish i can experience that too :)

    ReplyDelete